Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Fondul Proprietatea a înregistrat un profit net de 14 milioane lei în primul trimestru din 2011

A- A A+
Fondul Proprietatea a înregistrat un profit net de 14 milioane lei în primul trimestru din 2011

Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat un profit net de 14 milioane lei în primul trimestru din 2011, faţă de o pierdere de 23 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, se arată într-un raport trimis, vineri, Bursei.

Potrivit raportului, Fondul Proprietatea a înregistrat venituri din activitatea curentă de 33,3 milioane de lei, faţă de 20 milioane lei în primele trei luni din 2010. Veniturile din dobânzi au urcat în primul trimestru din 2011 la 17,36 milioane lei faţă de 16,18 milioane lei în aceeaşi perioadă din 2010.

Pe de altă parte, cheltuielile din activitatea curentă s-au înjumătăţit, ajungând la 18,56 milioane lei în primul trimestru faţă de 43,09 milioane lei în acelaşi interval din 2010.

„Valoarea imobilizărilor financiare a crescut cu 1.452,4 milioane lei în primul trimestru al anului 2011, în principal datorită reversării ajustărilor pentru pierderea de valoare a participaţiilor înregistrate în anii anteriori (în principal pentru OMV Petrom), dar şi datorită achiziţiilor de acţiuni listate în România şi Austria. Scăderea valorii activelor circulante cu 427,4 milioane RON este în principal legată de scăderea lichidităţilor datorată achiziţiilor de acţiuni”, se arată în raport.

Reprezentanţii FP menţionează că veniturile din reversarea ajustărilor pentru pierderea de valoare şi a provizioanelor în primul trimestru al anului 2011, au fost determinate în primul rând de reversarea ajustării pentru pierderea de valoare a dividendelor de încasat de la Transgaz aferente anului 2005, în valoare de 9,6 milioane lei.

„Litigiul împotriva Transgaz în legătură cu recuperarea dividendelor de încasat şi a penalităţilor de întârziere la plată aferente s-a încheiat cu sentinţa pronunţată irevocabil în favoarea Fondului în anul 2011”, se mai arată în raport.

Potrivit Fondului, alte venituri din activitatea curentă se referă în principal la penalităţile pentru plata cu întârziere a dividendelor de către societăţile din portofoliu şi cheltuielile de judecată recuperate. Principala componentă a acestor venituri în 2011, în valoare de 3,8 milioane lei, este legată de dividendele de încasat de la Transgaz, aferente anului 2005, menţionate anterior.

Comisioanele şi onorariile includ în principal comisionul plătit lunar către CNVM în valoare de 4 milioane lei pentru acest trimestru şi comisionul datorat băncii depozitare în valoare de 0,4 milioane lei pentru acest trimestru.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails