Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Fondul Proprietatea intenţionează să vândă acţiunile deţinute la Marlin SA

A- A A+
Fondul Proprietatea intenţionează să vândă acţiunile deţinute la Marlin SA

Franklin Templeton Investment Management Limited, companie de management al investiţiilor şi administrator unic al Fondului Proprietatea, anunţă organizarea unei licitaţii cu privire la vânzarea unui pachet de 4,95% din acţiunile deţinute de Fond la SC Marlin SA.

„Acţiunile care fac obiectul procedurii de licitaţie reprezintă un număr de 341.326 acţiuni, emise de SC Marlin SA, reprezentând 4,95% din capitalul societăţii”, se arată în anunţul postat pe pagina de internet a Fondului.

Regulamentul de participare la licitaţie, precum şi prezentarea societăţii Marlin pot fi obţinute până la data de 5 ianuarie 2011, prin transmiterea unei cereri scrise Fondului.

Compania Marlin are ca obiect de activitate leasingul financiar, iar veniturile companiei sunt realizate în principal din închirierea spaţiilor aflate în proprietate. Activele sunt situate în Maramureş: Ulmeni, Recea şi Baia Mare.

Acţionarul principal al companiei este SC Hoffmann International COM, cu 55,03% din acţiuni, urmat de Jaklovszky Gheorghe cu 26,32%, Fondul Proprietatea cu 4,95% şi alţi acţionari cu 13,7%.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a câştigat, în iulie 2009, mandatul în valoare de 3,4 miliarde Euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor.

Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager al investiţiilor şi unic administrator al Fondului pe 29 septembrie 2010. Începând cu data de 27 septembrie 2010, după numirea oficială, Franklin Templeton a demarat plata dividendelor distribuite pentru anii 2008 şi 2009 către toţi acţionarii înregistraţi şi se concentrează pe listarea Fondului la Bursa de Valori Bucureşti la începutul anului 2011.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.anul.ro/

Related Posts with Thumbnails