Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Fondul Proprietatea s-ar fi arătat interesat să cumpere pachete de acţiuni la Romtelecom

A- A A+
Fondul Proprietatea s-ar fi arătat interesat să cumpere pachete de acţiuni la Romtelecom

Fondul Proprietatea s-ar fi arătat interesat să cumpere pachete de acţiuni la cel mai mare operator de telefonie fixă din România, compania Romtelecom, potrivit unor surse ministeriale.

„În afară de Fondul Proprietatea, au mai existat şi alte companii interesate, însă acestea vroiau doar 5-10% din acţiunile deţinute de statul român la Romtelecom”, spun sursele citate.

De altfel, ministrul român al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, urmează să se întâlnească miercuri la Bucureşti cu preşedintele grupului elen OTE, Michael Tsamaz, care vine în România pentru a discuta cu autorităţile române pe baza ofertei de vânzare a acţiunilor pe care statul român le mai deţine la Romtelecom.

Totodată, potrivit lui Vreme, societatea RCS&RDS a făcut o ofertă pentru preluarea celor aproape 46% de acţiuni pe care Ministerul Comunicaţiilor le deţine la Romtelecom. „În cazul în care nu ajungem la o înţelegere cu acţionarul majoritar al Romtelecom, grupul grecesc OTE, aş prefera listarea Romtelecom. Dar a existat o ofertă de la RCS&RDS pentru preluarea acţiunilor”, declara ministrul Valerian Vreme săptămâna trecută.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, oferta grecilor de la OTE pentru a cumpăra acţiunile deţinute de statul român la Romtelecom ar fi de 350 de milioane de euro.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) informa, la sfârşitul lunii noiembrie, printr-un comunicat, că secretarul de stat în cadrul MCSI Marius Fecioru a transmis reprezentanţilor Romtelecom, în cadrul unei întâlniri, intenţia ministerului de a valorifica acţiunile pe care le deţine în cadrul companiei.

Marius Fecioru s-a întâlnit atunci, la sediul MCSI, cu membrul Consiliului de Administraţie Deutsche Telekom responsabil pentru subsidiarele din Europa, Guido Kerkhoff, cu preşedintele şi directorul general al companiei Hellenic Telecommunications Organization (OTE S.A.), Michael Tsamaz, precum şi cu directorul executiv al Romtelecom,Yorgos Ioannidis.

Acţionarii Romtelecom sunt OTE, principalul operator de telecomunicaţii din Grecia, cu 54,01% şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, cu 45,99% din acţiuni. Operatorul german de comunicaţii Deutsche Telekom deţine o participaţie de 30% la compania OTE.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails