Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Garanţiile pentru ultima formă a programului „Prima Casă” au ajuns la 160 milioane euro

A- A A+
Garanţiile pentru ultima formă a programului „Prima Casă” au ajuns la 160 milioane euro

Prim-ministrul Emil Boc s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii Fondului de Garantare penru IMM-uri pentru a evalua stadiul programelor de sprijin guvernamental pentru micii întreprinzători.

În ceea ce priveşte „Prima Casă”, 14 bănci s-au înscris deja în program, alte două fiind şi ele interesate. „După două luni de la noua variantă a programului, s-au acordat 4.173 de garanţii guvernamentale, în valoare de circa 160.000.000 euro, dintre care jumătate suportate de stat şi jumătate de bănci. Cele mai multe sunt apartamente cu două camere, iar ponderea cea mai importantă o ocupă oraşele Bucureşti, Cluj, Timişoara”, a anunţat Boc la finele întrevederii.

De asemenea, a fost stabilit graficul de implementare a cardului Kogălniceanu şi, de la 9 septembrie 2011, întreprinderile mici şi mijlocii pot să acceseze programul pe site pentru a obţine sprijinul statului la acordarea de subvenţie la dobândă şi de garantare a creditului. „Am acordat la rectificare 24.000.000 lei pentru acordarea subvenţiei la dobânzi şi avem un plafon de 400.000.000 de lei pentru creditele acordate IMM-urilor”, a precizat premierul.

Conform estimărilor preliminare, circa 10.000 de IMM-uri vor primi garanţii de stat în acest an, 6.000 beneficiind deja de această formă de sprijin de la statul român. „Sunt puţin dezamăgit de faptul că programul de garanţii guvernamentale pentru autorităţile locale pentru cofinanţarea proiectelor europene nu este suficient de mult solicitat de primării şi consilii judeţene. Doar trei autorităţi locale au primit garanţii şi doar 16 sunt în procedură de acordare”, a comentat primul-ministru.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails