Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Groupama a afişat în primul semestru un profit de 1 milion euro pentru afacerile din România

A- A A+
Groupama a afişat în primul semestru un profit de 1 milion euro pentru afacerile din România

Grupul francez de asigurări Groupama a obţinut un profit de 1 milion de euro din afacerile din România în primul semestru din acest an, comparativ cu o pierdere de 4 milioane euro în acelaşi interval din 2010, arată datele prezentate vineri de grup.

Veniturile din prime brute subscrise ale Groupama în România au scăzut în primul semestru cu 12,2%, la 84 milioane euro.

Pe segmentul de asigurări generale, declinul a fost de 13,2% în primele şase luni. Scăderea a fost generată de evoluţia negativă a asigurărilor auto (-23,6%), în condiţiile unei competiţii sporite între asigurători pe acest segment, se menţionează în raport. De asemenea, valoarea primelor din asigurări de viaţă şi sănătate a rămas stabilă, în condiţiile reducerii volumului de credite acordate.

Totodată, pe segmentul de asigurări de propietăţi s-a înregistrat o creştere de 167%, în urma lansării unui produs nou, se mai arată în raport.

Groupama a preluat Asiban, BT Asigurări şi subsidiara din România a OTP Garancia, pe care a început să le fuzioneze într-o singură structură, Groupama Asigurări. Primele două societăţi au fost fuzionate în septembrie 2009, urmând ca ulterior să fie absorbită şi OTP Garancia Asigurări.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails