Grupul Eurolines va deschide anul viitor 24 de agenţii de turism în ţară, dar şi o agenţie virtuală


Omul de afaceri Dragoş Anastasiu, care controlează Holdingul Eurolines, a declarat într-un interviu pentru NewsIn că vrea să deschidă anul viitor 24 de agenţii de turism în ţară, iar în luna ianuarie va inaugura o agenţie virtuală de turism pentru promovarea căreia va investi in jur de 100.000 euro.

„Noi avem în acest moment 50 de agenţii, din care 45 sunt proprii, iar restul prin franciză, fiind astfel cea mai mare reţea de agentii de turism cu servicii complete din România. La cele 50 de agenţii din România se adăugă şi 5 agenţii de turism în Germania. Anul acesta am mai deschis patru agenţii, două în Capitală, una în Oradea (unde deja mai aveam una), una în Ploieşti şi vrem să mai deschidem alta în Bucureşti până la sfârşitul anului. Investiţia într-o nouă agenţie este de aproximativ 25.000 euro (constând în dotări, pregătirea oamenilor şi publicitate). Totodată, anul viitor vrem să mărim reţeaua cu două agenţii pe lună, deci 24 în total. Marea majoritate prin franciză, dar vor fi şi câteva proprii”, a spus Dragoş Anastasiu.

Totodată, luna viitoare urmează să inaugureze şi prima agenţie virtuală de turism din ţară, care să ofere servicii complete de turism integrate (pachete dinamice).

„Agenţia virtuală există deja, este vorba de www.eurolines.travel.ro, se mai lucrează încă la ea, vrem să îi mai aducem îmbunătăţiri şi să o inaugurăm, cu siguranţă, în luna ianuarie 2011. În primul său an de funcţionare, vom investi circa 100.000 de euro numai pentru promovare sa, inclusiv pe Twitter şi Facebook. Agenţia este făcută pe baza unei tehnologii dezvoltate de noi iniţial pentru consultanţii de turism care lucrează în agenţiile noastre şi prin care am reuşit să unificăm o serie întreagă de sisteme de rezervări ale furnizorilor de bilete de avion (inclusive low-cost), de autocar, cazări în peste 200.000 de hoteluri din toată lumea, rent a car, asigurări de călătorie, dar şi pachete turistice în ţară şi străinătate, tehnologie care acum a fost extinsă şi pentru utilizarea pe internet de către clientul final. Conceptul pe care mergem este de vânzarea tuturor produselor (bilete de avion, de tren, asigurările medicale, închiriat maşini pe plan intern şi internaţional, cazare la hotel, pachete turistice) cu posibilitatea de a le combina şi plăti fie direct pe internet, fie în agenţiile noastre”, a afirmat omul de afaceri.

Anastasiu a menţionat totodată că interfaţă care a unit acest sistem a necesitat o investiţie de circa 500.000 euro.

„Acest sistem a presupus patru ani de muncă, sunt 6-7 tineri IT-işti, care au lucrat la acest proiect. Dacă luăm în calcul investiţia din spate, în tehnologie, acesta a fost de circa 500.000 euro, iar apoi am urcat tehnologia la nivel de web”, a adăugat Anastasiu.

De altfel, omul de afaceri a deschis în 1995 prima agenţie de turism în Bucureşti. La început aceasta comercializa numai bilete de autocar, apoi, după mai mulţi ani, vindea şi bilete de avion, iar ulterior s-a axat pe servicii complete de turism. În prezent, Eurolines deţine cea mai mare reţea de agenţii de turism full-service din ţară (50 de agenţii). În urma cu şase ani, grupul Eurolines a preluat şi agenţia de turism Nova Travel, prima agenţie de turism cu capital privat din România, pe care a transformat-o în touroperatorul grupului.

Eurolines România şi-a început activitatea în 1995, fiind în prezent unul dintre cei doi mari transportatori de persoane din ţară. Holdingul controlat de Dragoş Anastasiu acoperă în prezent toate serviciile din turism. Principalele companii din cadrul holdingului sunt Touring Europabus SRL (cunoscută sub brandu-ul Eurolines) touroperatorul Nova Travel (înfiinţată în 1990), Touring Rent Auto (companie înfiinţată în anul 2001, ce are ca activitate închirierea de autoturisme şi de microbuze cu sau fără şofer), reţeaua de taxiuri Next Taxi (cu o flotă de circa 400 de maşini), compania Rombus Transport (firma de transport care deţine autocarele), dar şi Touring IT Logistic şi Dream Team SRL (care elaborează soluţii software pentru firmele tour-operatoare, agenţiile de turism şi unităţile de cazare).

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.realitatea.net