Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Grupul France Telecom-Orange spune că nu plănuieşte să îşi vândă operaţiunile din România

A- A A+
Grupul France Telecom-Orange spune că nu plănuieşte să îşi vândă operaţiunile din România

Grupul France Telecom-Orange a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că în prezent nu plănuieşte să îşi vândă operaţiunile din România, după ce presa străină a relatat marţi că grupul France Telecom şi-ar putea vinde o parte din operaţiunile din Europa.

„Evaluarea strategică a portofoliului deţinut de către grup nu este o operaţiune nouă şi a mai fost menţionată de către Stephane Richard, CEO France Telecom – Orange, în luna februarie, la prezentarea rezultatelor financiare pe 2010. Acesta a declarat că grupul va face o analiză a portofoliului activelor pentru a-şi optimiza performanţa operaţională şi a aduce un plus de valoare în fiecare ţară. Conducerea grupului are responsabilitatea de a face astfel de evaluări periodic, dar nu la intervale clar stabilite”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii France Telecom-Orange spun totodată că, în cel mai rău caz, în urma acestei evaluări s-ar putea lua decizia de a vinde operaţiuni, însă, în acelaşi timp, evaluarea ar putea sta la baza unor proiecte de consolidare (cum ar fi, de exemplu, joint-venture în Marea Britanie, propunerea de fuziune din Elveţia sau proiectele de folosire în comun a reţelei în Polonia/Austria).

„Cu toate acestea, în momentul de faţă nu s-a luat nicio decizie de a vinde sau de a ne consolida operaţiunile de pe nicio piaţă europeană şi nici nu avem un astfel de proiect în curs de implementare”, au adăgat oficialii grupului.

Conducerea grupului France Telecom – Orange precizează că îşi păstrează încrederea că acesta va continua să îşi întărească poziţia pe piaţa din Europa în anii următori şi va continua să investească în fiecare ţară.

Directorul financiar al companiei, Gervais Pellissier, a declarat marţi, citat de Bloomberg, că France Telecom şi-ar putea vinde o parte din operaţiunile din Europa, ca urmare a încetinirii creşterii veniturilor sale pe continent. În afară de Franţa, Polonia şi Spania, toate celelalte ţări sunt implicate în revizuirea portofoliul european, a spus Pellissier.

Directorul executiv al France Telecom, Stephane Richard, va evalua activitatea din Austria, Belgia şi România, compania anunţând că vânzările sale de pe pieţele europene mai mici au crescut cu 1,2%, faţă de 5,8% în Africa şi Orientul Mijlociu, excluzând Egiptul.

Profitul EBITDA al companiei a scăzut în primul trimestru cu 1,3%, la 3,73 miliarde de euro, pe fondul introducerii unor taxe pentru cumpărători şi al instabilităţii din Egipt.

Orange România a înregistrat în primul trimestru din acest an venituri de 222 de milioane de euro, în scădere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, potrivit rezultatelor financiare prezentate în martie de grupul France Telecom.

La 31 martie 2011, Orange România avea 10,3 milioane de clienţi, în scădere cu 5% faţă de perioada similară a anului precedent.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails