Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Grupul OTE a anunţat că nu mai cumpără acţiunile Romtelecom, MCSI pregăteşte listarea la bursă

A- A A+
Grupul OTE a anunţat că nu mai cumpără acţiunile Romtelecom, MCSI pregăteşte listarea la bursă

Grupul grec OTE a transmis Ministerului român al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) că „în prezent nu poate înainta o ofertă pentru acţiunile Romtelecom”, astfel că statul român şi oficialii OTE vor merge mai departe cu procesul de listare, dar şi cu fuziunea Romtelecom cu Cosmote.

„Ca urmare a întâlnirii din data de 18 mai 2011 între oficialii MCSI şi reprezentanţii OTE (acţionarul majoritar al Romtelecom, n.r.) şi Deutsche Telekom, partea elenă a transmis punctul de vedere al companiei cu privire la vânzarea acţiunilor Romtelecom deţinute de statul român. Grupul OTE precizează că în prezent nu poate înainta o ofertă pentru acţiunile Romtelecom, din motive ce ţin de continuarea crizei economice din regiune şi din Grecia şi de actuala strategie financiară a companiei OTE de a reduce expunerea sa la datorii”, se arată într-un comunicat emis luni de minister.

Totuşi, dacă circumstanţele se schimbă, grupul OTE  ar putea să-şi reconsidere poziţia, spun reprezentanţii MCSI.

„De asemenea, reprezentanţii OTE consideră că viitorul companiilor telecom este dictat de dezvoltarea tehnologiei şi de evoluţia nevoilor şi cererilor consumatorilor. În acest context, propun demararea imediată a operaţiunilor de fuzionare a celor două companii din România: Romtelecom şi Cosmote. În scrisoarea înaintată, grupul OTE menţionează că, dacă Guvernul României doreşte să-şi monetizeze acţiunile parţial sau integral prin listare la bursă, va transmite instrucţiunile potrivite managementului Romtelecom pentru a asista ministerul în acest proces, conform prevederilor din Acordul Acţionarilor”, mai informează comunicatul.

Oficialii Ministerului român al Comunicaţiilor şi reprezentanţii OTE şi Deutsche Telekom au discutat în urmă cu două săptămâni la sediul ministerului din Capitală pe tema ofertei de vânzare a celor aproape 46% din acţiunile deţinute de statul român la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixă din România. Reprezentanţii OTE au cerut atunci o serie de clarificări, urmând ca în termen de o săptămână să prezinte o propunere scrisă.

Totodată, potrivit ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, societatea RCS&RDS a făcut o ofertă pentru preluarea celor 45,99% de acţiuni pe care Ministerul Comunicaţiilor le deţine la Romtelecom. „În cazul în care nu ajungem la o înţelegere cu acţionarul majoritar al Romtelecom, grupul grecesc OTE, aş prefera listarea Romtelecom. Dar a existat o ofertă de la RCS&RDS pentru preluarea acţiunilor”, declara recent ministrul Valerian Vreme.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România.

Romtelecom oferă servicii complexe pe piaţa de comunicaţii, de la telefonie fixă, la Internet, televiziune digitală, IPTV, servicii combinate de date şi voce, precum şi un program permanent controlat de Customer-Care. Acţionarii Romtelecom sunt OTE – principalul operator de telecomunicaţii din Grecia – cu 54,01% – şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – 45.99%.Operatorul german de comunicaţii Deutsche Telekom deţine o participaţie de 30% la compania OTE.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails