Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Guvernul a decis participarea României la Pactul pentru euro

A- A A+
Guvernul a decis participarea României la Pactul pentru euro

Executivul a aprobat miercuri participarea României la Pactul pentru euro care are ca scop promovarea ocupării forţei de muncă, a competitivităţii, consolidarea finanţelor publice şi creşterea stabilităţii financiare în UE.

Guvernul a adoptat participarea României la Pactul pentru euro, care are ca obiectiv promovarea ocupării forţei de muncă, a competitivităţii, consolidarea sustenabilităţii finanţelor publice, precum şi creşterea stabilităţii financiare în zona euro şi în Uniunea Europeană, a declarat, la finalul şedinţei Executivului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

„În cadrul summit-ului Eurozone din 11 martie, statele membre ale zonei euro au adoptat Pactul pentru euro, care stabileşte o coordonare mai strânsă a politicilor economice destinate creşterii competitivităţii şi convergenţei.  Pactul este, practic, un exerciţiu de coordonare a politicilor economice a statelor din zona euro, dar România este direct interesată, având în vedere obiectivul său de aderare la zona euro şi la moneda euro”, a afirmat Muntean.

Pactul va fi prezentat Consiliului European din 24-25 martie 2011, ocazie cu care statele membre care nu fac parte din zona euro vor preciza dacă doresc să adere. „În conformitate cu concluziile summit-ului Eurozone din 11 martie, nu se aşteaptă din partea statelor membre din afara zonei euro prezentarea, în cadrul reuniunii Consiliului European din 24-25 martie 2011, a măsurilor concrete pe care acestea le vor avea în vedere, în cadrul Pactului”, a mai spus Muntean.

Traian Băsescu participă, în perioada 24-25 martie, la reuniunea Consiliului European de primăvară de la Bruxelles, a informat Preşedinţia, care a precizat că ş efii de stat și de guvern vor adopta un pachet global de măsuri pentru consolidarea guvernării economice în Uniune și a stabilității zonei euro. Printre elementele principale ale pachetului economic se numără adoptarea deciziei privind instituirea mecanismului financiar european de stabilitate și inițiativa privind instituirea Pactului pentru euro, în vederea creșterii competitivității Uniunii.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails