Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Guvernul vrea să modifice în septembrie Codul Muncii și Legea contractelor colective de muncă

A- A A+
Guvernul vrea să modifice în septembrie Codul Muncii și Legea contractelor colective de muncă

Guvernul vrea să modifice, în septembrie, Codul Muncii, Legea Sindicatelor, Legea Patronatelor și Legea contractelor colective de muncă, în scopul ”flexibilizării forței de muncă”, a declarat miercuri premierul Emil Boc.

„Vom înainta la Parlament un pachet legislativ care vizează modificarea Codului Muncii, Legii Sindicatelor, Legii Patronatelor și a Legii contractelor colective de muncă, pentru flexibilizarea forței de muncă în România, un pachet social extrem de important ca o parte componentă a reformei statului”, a declarat Boc, prezentând prioritățile legislative ale Executivului în perioada următoare.

Alte priorități sunt adoptarea Legii Educației, a Legii privind mica reformă în justiție, a celei care elimină posibilitatea suspendării proceselor atunci când este invocată excepția de neconstituționalitate și adoptarea formei finale a Strategiei privind Justiția.

În domeniul economic, Guvernul vizează adoptarea proiectului de Lege privind sprijinirea tinerilor care își întemeiază o firmă, pregătirea actelor normative pentru eliminarea impozitului minim și modificarea pragurilor de ajutoare de stat de care beneficiază firmele care creează noi locuri de muncă.

Un alt obiectiv este achitarea datoriilor restante pe care le are statul către agenții economici, a spus Boc. În domeniul social, ”obiectivul major” este reprezentat de adoptarea Legii Pensiilor, a noii Legi a salarizarii unice și promovarea în Legislativ a unui proiect de act normativ care vizează modificarea procedurii de acordare a venitului minim garantat.

Sursa: NewsIn

Foto: www.monday-media.ro

Related Posts with Thumbnails