Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Hidroconstrucţia şi-a redus capitalul social cu 14,86 milioane lei, până la 133,78 milioane lei

A- A A+
Hidroconstrucţia şi-a redus capitalul social cu 14,86 milioane lei, până la 133,78 milioane lei

Constructorul de amenajări hidroenergetice Hidroconstrucţia SA şi-a redus capitalul social cu 14,86 milioane lei, până la 133,78 milioane lei, prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor de la 25 de lei pe acţiune la 22,5 lei/acţiune, potrivit unui anunţ publicat vineri în Monitorul Oficial.

De asemenea, suma de 14,86 milioane lei, rezultată în urma reducerii capitalului social, va fi distribuită acţionarilor societăţii în maxim patru tranşe trimestriale până cel târziu la 31 mai 2011, se arată în hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor, publicată în Monitorul Oficial.

Constructorul are circa 6.700 de angajaţi şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri netă de 1,12 mliarde lei.

Hidroconstrucţia are ca domeniu principal de activitate execuţia lucrărilor de construcţii hidroenergetice şi hidrotehnice la suprafaţă şi în subteran. Compania a fost înfiinţată în anul 1950, pentru realizarea amenajărilor hidroenergetice din România.

Societatea era iniţial numită „Direcţia Generală a Hidrocentralei Bicaz”, fiind unic constructor al investiţiei hidroenergetice de la Bicaz (prima mare amenajare hidroenergetică din ţară, care a pus bazele sistemului hidroenergetic din România). În anul 1961, unitatea de construcţii şi-a mutat sediul în Bucureşti, sub numele de „Intreprinderea de Construcţii Hidroenergetice” (ICH), transformată în timp în „Trustul de Constructii Hidroenergetice Bucuresti” (TCH), apoi „Trustul Antrepriza Generală de Construcţii Hidroenergetice Bucureşti” (TAGCH), pentru ca din 1990 să devină societatea comercială Hidroconstrucţia SA.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.diptech.ro

Related Posts with Thumbnails