Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Holrom vrea să dezvolte în România încă 12 proiecte eoliene, cu o capacitate totală de 120 MW

A- A A+
Holrom vrea să dezvolte în România încă 12 proiecte eoliene, cu o capacitate totală de 120 MW

Compania Holrom Rinewable Energy vrea să dezvolte în România încă 12 proiecte eoliene, cu o capacitate totală de 120 MW, iar în această lună estimează că va finaliza un parc eolian în Baia, judeţul Tulcea, cu o valoare totală de 21 mil. euro, a declarat miercuri directorul general al Holrom.

„În ce priveşte parcul eolian din Tulcea, aşteptăm ultimele aprobări pentru a furniza curent în reţea”, a menţionat directorul general al Holrom, Andrei Dângă.

Acesta a menţionat că parcul eolian din judeţul Tulcea are o capacitate de 17 MW, cu o valoare de 21 milioane euro, din care Unicredit Leasing a finanţat 11 milioane euro. Andrei Dângă a mai spus că Holrom are în plan dezvoltarea a încă 12 proiecte, cu o capacitate totală de 120 MW. „Sunt sigur că în următoarele 12 luni vom mai finanţa două proiecte de acest gen”, a mai spus Dângă.

Parcul va avea o producţie anuală de 59.000 MWh, necesarul de consum pentru 14.000 de gospodării europene medii. „Amprenta CO2 salvează 41.000 metri cubi echivalent anual, cantitate similară cu emisiile a 8.500 de maşini”, estimează reprezentanţii companiei.

Din 2005, Holrom a investit în România, în proiecte de energie eoliană, prin intermediul Holrom Rinewable Energy. Compania şi-a extins parcul eolian cu o capacitate de suplimentară de 12 MW, cu finanţare de la Unicredit Leasing.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails