Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ialomiţianu: Bugetarii vor recupera diferenţa de 15% la 1 ianuarie 2012, iar pensiile vor creşte

A- A A+
Ialomiţianu: Bugetarii vor recupera diferenţa de 15% la 1 ianuarie 2012, iar pensiile vor creşte

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat duminică, la Realitatea TV, că potrivit strategiei fiscal-bugetare în ianuarie 2012 e prevăzută revenirea completă a salariilor la nivelul din vara anului 2010, iar pensiile vor creşte cu rata inflaţiei, plus 50% din creşterea salariului mediu.

„Ce trebuie să înţeleagă românii este că economia nu se mai duce în jos, economia creşte. Acest lucru se va vedea în încrederea investitorilor străini şi a băncilor. Efectul va fi crearea de locuri de muncă, iar întreprinderile vor avea o activitate mult mai mare”, a afirmat ministrul.

Întrebat când se vor traduce aceste semne bune ale economiei în creşterea nivelului de trai, Ialomiţianu a spus că este doar o problemă de „distribuire” a acestei acumulări din economie, însă ar fi „păcat” ca distribuirea să aibă loc acum, când tocmai a început economia să-şi revină.

„Sigur, de la anul ne putem gândi la distribuirea acestei acumulări, prin creşterea salariilor la bugetari, prin creşterea pensiilor, prin a da mai mulţi bani pentru investiţii. (…) Mă refer la recuperarea diferenţei de 15% (din salariile bugetarilor – n.r.) şi avem în strategia fiscal-bugetară creşterea pensiilor cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu. Lucrurile acestea sunt certe, sunt în strategia fiscal-bugetară pe 2012”, a explicat ministrul, la Realitatea TV.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails