Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Indicele încrederii în economie a crescut în martie pentru a noua oară consecutiv în România

A- A A+
Indicele încrederii în economie a crescut în martie pentru a noua oară consecutiv în România

Indicele încrederii în economie a urcat în România pentru a noua oară consecutiv în martie, cu 1,5 puncte faţă de februarie, până la 95,3 puncte, potrivit unui sondaj lunar publicat de Comisia Europeană (CE).

Îmbunătăţirea aşteptărilor economice din România vine pe fondul creşterii încrederii în trei dintre cele cinci domenii analizate. Astfel, în industrie, percepţia s-a ameliorat, în martie, faţă de februarie, de la 0,2 la 2,7, pe segmentul de consum de la -46,3 la -45,3, iar în servicii de la 4,5 la 5,7. Indicele pentru comerţ a scăzut de la 2,1 la -1,0 iar indicele pentru construcţii a coborât de la -25,3 la -26,6.

La nivelul Uniunii Europene, indicele încrederii în economie şi-a continuat trendul ascendent în martie. Indicatorul pentru UE a crescut cu 0,2 puncte, la 107,4, iar indicatorul pentru zona euro a scăzut cu 0,6 puncte, la 107,3. Principala sursă a declinului pentru zona euro rezultă din slăbirea încrederii în toate sectoarele, cu excepţia industriei, unde indicatorul a rămas neschimbat faţă de februarie.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails