Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

INFORMARE RECESĂMÂNT

A- A A+

INFORMARE RECESĂMÂNT

Incepand cu 1 februarie 2022, a debutat recensamantul populatiei si locuintelor, prin desfasurarea primei etape, cea de preluare a datelor din surse administrative si de creare si populare a bazei de date a recensamantului cu acest prim set de date.

Recensamantul populatiei si locuintelor se va desfasura in trei etape:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative si popularea bazei de date RPL2021;
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de catre recenzori, prin interviuri fata in fata.

Conform art. 49 din OUG nr. 19/2020, salariatii care se vor autorecenza online au dreptul la o zi libera platita:

Art. 49

(1)Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode. Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

(2)Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluţia informatică funcţională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL2021.

(3)Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligaţia de a le acorda acestora ziua liberă, plătită, prevăzută la alin. (1), la o dată stabilită de comun acord cu persoanele îndreptăţite. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

(4)Se acordă o singură zi liberă, plătită, unei persoane salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane conform prevederilor art. 43 din prezenta ordonanţă de urgenţă.

Sursa:

CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE A ROMÂNIEI

Directia Relatii Interne si ICC Romania

CCIR Business Center, B-dul Octavian Goga nr. 2,

sector 3, Bucureşti, România
Tel.: +4021 319 18 85
Fax: +4021 319 01 56
www.ccir.rowww.snia.rowww.tnf.ro

Related Posts with Thumbnails