Informații BREXIT


Informații BREXIT

După cum bine știți, în data de 31 decembrie a.c. expiră perioada de tranziție aferentă procesului Brexit, fapt ce va atrage după sine modificarea condițiilor în care se vor desfăşura relațiile comerciale dintre companiile localizate în Uniunea Europeană și partenerii lor din Regatul Unit al Marii Britanii (UK). 

Astfel, noi reglementări privind regimul vamal, transportul de mărfuri și persoane vor fi implementate începând cu data de 1 ianuarie 2021. 

În acest sens, la inițiativa Guvernului României, a fost constituit Consiliul Interministerial pentru Brexit prin intermediul căruia toate instituţiile a căror arie de competență sprijină şi/sau reglementează relațiile comerciale bilaterale româno-britanice, să ofere asistență companiilor româneşti ce desfăşoară activități economice pe piața britanică. 

Având în vedere faptul că România înregistrează unul dintre cele mai crescute excedente de balanță comercială cu UK, este necesar un efort susţinut din partea organizaţiilor abilitate de a veni în sprijinul antreprenorilor români care sunt prezenți sau doresc să acceseze această piață cu potențial ridicat. 

Din acest considerent, CCIR a înfiinţat o platformă informatică, care permite accesul rapid la informațiile privind noile condiţii de desfăşurare și formularistica aferentă, necesare activității de export-import a companiilor româneşti către și din UK. 

Gasiti informatii relevante in contextul Brexit accesand urmatorul link https://ccir.ro/documente-utile-privind-brexit/

Sursa:

Camera de Comerț și Industrie a României

Directia Relatii Interne si ICC Romania
CCIR Business Center, B-dul Octavian Goga nr. 2,
sector 3, Bucureşti, România
Tel.: +4021 319 18 85
Fax: +4021 319 01 56
www.ccir.ro; www.snia.ro; www.tnf.ro