Informații Camera bilaterală de Comerț cu sediul în Budapesta


Informații Camera bilaterală de Comerț cu sediul în Budapesta

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și  Turismului prin Direcția Generală de Comerț Exterior în vederea susținerii intereselor României și atragerii de membri din rândul firmelor românești care doresc să se extindă pe piața ungară transmite informarea

În contextul preocupării pentru extinderea cooperării economice dintre România și Ungaria și pentru reducerea deficitului comercial semnificativ pe această relație, în ultimii ani au fost întreprinse demersuri susținute pentru înființarea unei camere bilaterale de comerț cu sediul la Budapesta.

Autoritățile ungare și-au declarat acordul și disponibilitatea de sprijin pentru concretizarea inițiativei, prin transformarea Cercului de Afaceri existent – RoCham (roCham.hu).

Cu prilejul întâlnirii din 18 februarie a.c. dintre ministrul economiei,antreprenoriatului și turismului Claudiu Năsui și Péter Szíjjártó, ministrul afacerilor externe și comerțului exterior din Ungaria, cei doi demnitari au exprimat dorința ca inaugurarea camerei bilaterale să aibă loc în marja Comisiei Mixte Interguvernamentale româno-ungare, care se va desfășura în Budapesta, în perioada 8-9 aprilie a.c.

Detalii privind condițiile de înscriere în camera bilaterală pot fi solicitate la office@rocham.hu sau la Biroul de Promovare Comercial-Economică Budapesta – domnul Horia Mintaș, consilier economic, budapesta.economic@mae.ro

Sursa:

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și  Turismului

Direcția Generală de Comerț Exterior

Calea Victoriei nr.152, Sector 1, București