Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ING Bank este noul custode şi depozitar pentru Fondul Proprietatea

A- A A+
ING Bank este noul custode şi depozitar pentru Fondul Proprietatea

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, manager de investiţii şi unic administrator al Fondului Proprietatea, anunţă că ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucureşti a fost selectată drept custodele şi depozitarul Fondului Proprietatea.

Procesul de selecţie s-a desfăşurat în luna iunie 2011, iar contractul va intra în vigoare din luna august 2011, când prezentul contract de servicii de depozitare cu Bancpost va expira.

Şase bănci cu experienţă locală şi internaţională au fost invitate pentru a participa la procesul de selecţie şi au înaintat oferte demonstrând expertiza solidă şi standardele de calitate înalte solicitate de către Fond.

„Ne bucurăm că putem lucra cu ING Bank în calitate de custode şi depozitar pentru Fondul Proprietatea. Am organizat un proces de selecţie riguros la care au luat parte unele dintre băncile cu cea mai mare experienţă care operează în România. Suntem încrezători că vom avea o colaborare de succes cu ING Bank”, a declarat Greg Konieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a câştigat, în iulie 2009, mandatul în valoare de 4,06 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor. Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 25 de angajaţi, incluzând şase specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails