Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ING: Leul nu a fost afectat de publicarea cifrelor privind evoluţia activităţii economice din T2

A- A A+
ING: Leul nu a fost afectat de publicarea cifrelor privind evoluţia activităţii economice din T2

Cursul de schimb nu a fost afectat de afectat de publicarea, marţi, a cifrelor semnal privind evoluţia activităţii economice din T2 2011, ce au indicat o creştere de 0,2% faţă de trimestrul precedent, creştere uşor mai slabă decât prognoza pieţei, de 0,3%, se arată într-un raport al ING Bank.

„În momentul de faţă, leul se tranzacţionează la 4,2715/euro şi nu a părut afectat de publicarea cifrelor semnal privind evoluţia activităţii economice din T2 2011, ce au indicat o creştere de 0,2% faţă de trimestrul precedent (în termeni ajustaţi sezonieri), creştere uşor mai slabă decât prognozq pieţei, de 0,3%. Este posibil ca astăzi (marţi, n.r.) atenţia participanţilor la piaţă să fie concentrată asupra creşterii  economice a Germaniei, ce s-a dovedit semnificativ mai scăzută decât cea prognozată de analişti”, se precizează în raportul băncii.

Potrivit reprezentanţilor ING Bank, piaţa swap-urilor valutare indică un randament O/N de 5,5% în timp ce ratele pentru scadenţă de 1M şi 3M se situează la 5,25% şi, respectiv, 5,1%. Cele pe termen scurt sunt neschimbate în timp ce valorile celor cu scadenţă 1M şi 3M sunt uşor mai scăzute faţă de valorile precedente.

„Pe fondul factorilor ciclici specifici acestui moment al perioadei de menţinere a rezervei obligatorii şi a unei relative îmbunătăţiri a sentimentului investitorilor, este posibil că ratele de dobândă pe termen scurt să înregistreze scăderi în următoarele şedinţe”, se mai spune în raport.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails