Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ING: Piaţa pensiilor private facultative va ajunge la active de 335 mil. lei la sfârşitul lui 2010

A- A A+
ING: Piaţa pensiilor private facultative va ajunge la active de 335 mil. lei la sfârşitul lui 2010

Fondurile de pensii private facultative (pilon III) ar putea ajunge la active nete de circa 335 milioane lei la sfârşitul acestui an, în creştere cu 64% faţă de 2009, numărul participanţilor noi în 2010 fiind estimat la 30.000, a declarat pentru NewsIn directorul general ING Asigurări de Viaţă.

La sfârşitului lui 2009, fondurile de pensii facultative administrau active nete de 204 milioane lei şi aveau 187.172 participanţi.

„Mă aştept însă la o creştere mai accelerată a acestei pieţe în viitor, în condiţiile în care sunt ferm convinsă că, pe masură ce situaţia economică se va stabiliza şi veniturile populaţiei vor reîncepe să crească, oamenii vor deveni tot mai conştienţi de nevoia de a economisi pe cont propriu pentru pensie”, a menţionat directorul general al ING Asigurări de Viaţă, Cornelia Coman.

În opinia ei, sistemul a fost afectat în special de impactul crizei economice asupra companiilor şi a politicilor acestora privind beneficiile acordate angajaţilor, de presiunile asupra veniturilor şi a capacităţii de economisire a populaţiei. În aceste condiţii, piaţa pensiilor facultative a înregistrat „creşteri mai modeste decât cele la care ne aşteptam şi speram cu toţii”.

„Creşterea numărului de conturi fără contribuţii în sistemul de pensii private facultative a avut loc mai ales pe fondul recesiunii economice, care a afectat în decursul anului trecut un număr important de companii, determinând o parte dintre acestea să sisteze contribuţiile realizate în numele angajaţilor lor”, a mai spus directorul ING Asigurări de Viaţă.

Cornelia Coman consideră că, pe masură ce situaţia economiei se stabilizează, aceste evoluţii se estompează, astfel încât la nivelul anului 2010 ponderea conturilor fără contribuţii va rămâne relativ constantă comparativ cu finele anului trecut.

„În plus, pe masură ce publicul devine din ce în ce mai conştient de accesibilitatea pensiilor private facultative şi de nevoia de a economisi în mod individual pentru pensie, ne aşteptăm ca o parte dintre angajaţii care nu mai beneficiază de contribuţii din partea angajatorilor să le reia în nume propriu”, a mai spus Coman.

La sfârşitul lui septembrie, volumul total de active nete administrate de fondurile de pensii facultative din România a ajuns la aproape 300 milioane lei (70 milioane euro).

ING Asigurări de Viaţă administrează două fonduri de pensii private facultative, respectiv ING Activ şi ING Optim, cu active nete în valoare totală de 132,8 milioane lei şi 82.374 participanţi la sfârşitul lunii septembrie. ING Optim avea active nete de 91,74 milioane lei şi 58.829 participanţi, iar ING Activ avea active nete de 41 milioane lei şi 23.545 participanţi.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.mediafax.ro

Related Posts with Thumbnails