Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Investiţiile grupului Pirelli în România vor ajunge la 450 milioane euro în 2014

A- A A+
Investiţiile grupului Pirelli în România vor ajunge la 450 milioane euro în 2014

Investiţiile realizare de grupul italian Pirelli în România până la finalul anului trecut depăşeau 300 milioane euro, urmând să ajungă în 2014 la aproximativ 450 milioane euro, operaţiunile Pirelli în România fiind lansate în anul 2005, a anunţat marţi compania.

„Din 2005, anul în care şi-a început activitatea în România şi până în anul 2010, Pirelli a investit peste 300 de milioane de euro în marele centru industrial compus din fabrica de anvelope pentru autoturisme şi o fabrică de cord metalic, ambele situate în Slatina. Zona industrială a fost completată în anul 2008 cu fabrica de la Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj destinată filtrelor pentru motoare diesel”, se arată în comunicat.

Potrivit Pirelli, 160 de milioane de euro sunt destinaţi proiectului de extindere a fabricii de anvelope din Slatina, proiect demarat în anul 2008, şi care urmează să fie finalizat în anul 2013, având drept obiectiv mărirea capacităţii de producţie şi îmbunătăţirea competitivităţii fabricii Pirelli. Proiectul de extindere a beneficiat de un ajutor de stat în valoare de 28 de milioane de euro în cadrul colaborării dintre Pirelli şi Guvernul României.

Proiectul a fost inaugurat de primul ministru al României, Emil Boc, alături de preşedintele grupului Pirelli, Marco Tronchetti Provera şi ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito.

„Datorită noilor investiţii, fabrica de anvelope pentru autoturisme de la Slatina va ajunge la sfârşitul anului 2011 la o producţie de peste 7 milioane de anvelope, iar la finalul proiectului de extindere producţia va atinge 10 milioane de anvelope anual”, se arată în comunicat.

Prin proiectul de extindere a capacităţii de producţie, fabrica s-a extins de la o suprafaţă de 100.000 metri pătraţi, la 160.000 metri pătraţi, urmând sa aibă 175.000 metri pătraţi la finalul proiectului.

„Investiţia Pirelli de la Slatina are toate componentele unei investiţii străine reuşite şi pentru asta vă felicit şi vă mulţumesc în acelaşi timp. Vă mulţumesc pentru faptul că aţi ales România şi continuaţi să menţineţi investiţia în România”, a spus Emil Boc în timpul evenimentului.

Potrivit Pirelli, fabrica de anvelope de la Slatina va deveni cea mai mare fabrica din grupul Pirelli. Centrul Industrial Pirelli din Slatina are în prezent 2.400 de salariaţi ce îşi desfăşoară activitatea în fabrica de anvelope şi fabrica de cord metalic, urmând a atinge până la sfârşitul proiectului circa 2700 de angajaţi. De la demararea proiectului de extindere, din anul 2008 şi până la finalizare vor fi create 1000 de noi locuri de muncă, dintre care 70% au fost deja puse la dispoziţia slătinenilor.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails