Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Investitorii din Marea Britanie şi cei din Germania, cei mai activi la Bursa de la Bucureşti

A- A A+
Investitorii din Marea Britanie şi cei din Germania, cei mai activi la Bursa de la Bucureşti

Investitorii înregistraţi în Marea Britanie au realizat anul trecut cele mai mari tranzacţii cu acţiuni la Bursa de la Bucureşti, cu rulaje de peste 120 milioane euro atât pe partea de cumpărare, cât şi la vânzare.

Aceştia au cumpărat anul trecut acţiuni de 521,5 milioane lei (123 milioane euro) şi au cedat titluri de 536,5 milioane lei (126,6 milioane euro). Astfel, achiziţiile au reprezentat 28,54% din valoarea cumulată a transferurilor de pe partea de cumpărare, iar vânzările au reprezentat 36,7% din total, potrivit statisticilor publicate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Pe poziţia a doua în funcţie de achiziţiile realizate anul trecut s-au clasat investitorii înregistraţi în Germania, care au cumpărat acţiuni de 236,8 milioane lei (55,8 milioane euro) şi au asigurat 12,96% din total. Investitorii din această ţară nu au cedat multe titluri anul trecut, astfel că nu s-au clasat între primele nouă locuri în topul vânzărilor.

Investitorii străini au cumpărat anul trecut acţiuni de 1,827 miliarde lei (430,7 milioane euro) şi au cedat titluri de 1,462 miliarde lei (344,8 milioane euro).

Interesul investitorilor străini, atât persoane fizice, cât şi juridice, pentru bursa din România a crescut vizibil anul trecut, odată cu listarea Fondului Proprietatea.

Related Posts with Thumbnails