Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Invitatie eveniment: Cerințele Marii Britanii pentru transportatorii rutieri internaționali – 8 iunie 2021

A- A A+

Invitatie eveniment: Cerințele Marii Britanii pentru transportatorii rutieri internaționali – 8 iunie 2021

Provocări pentru transportatorii rutieri pe relația cu Marea Britanie: ultimele noutăți legate de proceduri vamale, sistemul GVMS

Comerțul cu Marea Britanie, țară cu care România înregistrează cel mai mare excedent al schimburilor comerciale, rămâne o mare oportunitate pentru firmele românești, cu atât mai mult după Brexit. Pandemia generată de Covid-19 și Brexitul au condus în Marea Britanie la creșterea substanțială a cererii pentru o gamă largă de produse și servicii precum produse alimentare, în special produse proaspete sau bunuri de larg consum .

Deși comerțul Marii Britanii cu România, dar și cu Uniunea Europeană, a înregistrat un declin de la începutul anului, declin generat de Brexit și de pandemie, perspectivele de creștere sunt promițătoare, anticipându-se un boom economic în Marea Britanie începând cu a doua jumătate a anului 2021. Acesta va conduce în mod firesc la o cerere pe măsură a serviciilor de transport marfă.

Participă la eveniment pentru a afla direct de la reprezentanții guvernului britanic care sunt cerințele și formalitățile pentru transportatorii internaționali de marfă pe relația UE – Marea Britanie!

Asistă la un demo al sistemului GVMS (Goods Vehicle Movement Service) – sistemul IT al autorităților britanice de control al frontierelor pentru coordonarea mișcării vehiculelor. Utilizarea GVMS este obligatorie pentru transportatori în anumite operațiuni de transport.

Evenimentul va fi moderat de Bogdan Mihăilescu, Minstru Consilier – Biroul de Promovare Comercial Economică din cadrul Ambasadei României la Londra.

Agenda:

Deschidere eveniment 11:30 – 11:35

  • Bogdan Mihăilescu – Ministru Consilier pentru Relații Comerciale și Economice, Ambasada României la Londra

An overview of customs processes post Brexit 11:35 – 11:55

  • Flavia Munteanu – Head of EU Stakeholder Engagement, HMRC

Demo sistem GVMS (Global Vehicle Movement Service) 11:55 – 12:15

  • Guy Robinson și Chiara Miele, HMRC Digital Team

Sesiune de întrebări și răspunsuri 12:15 – 12:30

Informațiile pentru accesarea evenimentului (link) vor fi trimise ulterior tuturor persoanelor care se înregistrează!

Eveniment organizat de Biroului de Promovare Comercial Economică (BPCE) Londra cu sprijinul HMRC (Her Majesty’s Revenue & Customs) și UNTRR (Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România).

Cerințele Marii Britanii pentru transportatorii rutieri internaționali

Register

Sursa:

Ambasada Romaniei in Marea Britanie

4 Palace Green, Londra, W8 4QD RO

Related Posts with Thumbnails