Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Invitatie la intalnirea reprezentantilor mediului de afaceri cu viitorul ambasador al Romaniei la Beijing

A- A A+

Invitatie la intalnirea reprezentantilor mediului de afaceri cu viitorul ambasador al Romaniei la Beijing

INVITATIE

În scopul cunoașterii mai bune a problemelor întâmpinate de mediul de afaceri autohton în promovarea relațiilor comerciale și cooperării economice cu R.P. Chineză, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) are placerea sa invite reprezentantii firmelor. companiilor si asociatiilor interesate sa participe la o intalnire cu E.S. dl. Dan Maxim, ambasador nominalizat al Romaniei la Beijing, aflat in perioada de pregatire inainte de preluarea mandatului incredintat.

Intalnirea va avea loc la Palatul CCIB, str. Ion Ghica nr. 4, sector 3, marti 26 septembrie 2023, ora 13:00.

Conform datelor statistice oficiale, la 30 iunie a.c. R.P.Chineză a fost al doilea partener comercial al țării noastre, după Turcia, între statele necomunitare, cu o pondere de 13% din totalul schimburilor comerciale din afara UE. Această poziție se datorează exclusiv importurilor mari realizate pe această relație, China fiind principala țara de origine a mărfurilor din afara UE intrate în România, cu o pondere de 20%, în timp ce la export R.P.Chineză este numai a 8-a țară de destinație în spațiul extracomunitar pentru produsele românești cu o pondere de doar 3,7%. În consecință, în primul semestru al acestui an, țara noastră a înregistrat cea mai mare debalanță comercială la nivelul unei tări, de peste 3 miliarde USD, în comerțul cu R. P. Chineză.

E.S. dl. Dan Maxim are o bogata experienta în domeniul relațiilor economice internaționale si intreaga disponibilitate de a sprijini promovarea cu prioritate a exporturilor romanesti pentru a se asigura o tendinta de echilibrare a schimburilor comerciale bilaterale.

Va adresam rugamintea ca inscrierea in vederea participarii la eveniment, care este gratuita, sa fie trimisa prin E-mail la adresele: sandra.lasculescu@ccib.ro si/sau membri@ccib.ro cel tarziu pana vineri, 22 septembrie 2023 ora 14:00.

Sursa:

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB)

Strada Ion Ghica nr.4, sector 3, Bucureşti, România

Tel.:  021.319.0132
presedinte@ccib.ro
office@ccib.ro
www.ccib.ro

Related Posts with Thumbnails