Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Forumul de Inovare Româno-Japonez 2023 cu tema Smart City -Eveniment de inovare și tehnologie la nivel înalt la Cluj

A- A A+

Forumul de Inovare Româno-Japonez 2023 cu tema Smart City -Eveniment de inovare și tehnologie la nivel înalt la Cluj

Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Administrarea și Reglementarea Comunicațiilor, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), Ambasada României la Tokyo, Ambasada Japoniei la București, Ministerul Afacerilor Interne și Communications of Japan (MIC) și Japan External Trade Organization (JETRO) vor organiza la Cluj-Napoca, în perioada 18-20 iunie 2023, prima ediție a Forumului de inovare româno-japonez 2023.

Evenimentul demonstrează angajamentul de colaborare bilaterală dintre cele două state în domeniul TIC și, în același timp, potențialul și resursele inovatoare ale comunității românești în sectorul public și privat în domeniu, deschise parteneriatului cu entități din Japonia. cu performanțe tehnologice recunoscute la nivel mondial.Principalele domenii de interes care vor fi abordate în cadrul acestui eveniment sunt tehnologiile 5G, orașele inteligente, startup-urile, dorindu-se astfel implicarea și participarea atât a sectorului public, cât și a celui privat din cele două țări, precum și participarea activă a localului. comunitățile.

Forumul de inovare româno-japonez reprezintă o oportunitate de a facilita interacțiunile și schimbul de informații și bune practici între reprezentanții instituțiilor japoneze care vor fi prezenți la eveniment și instituțiile românești, în vederea consolidării relațiilor țării în sferă. de inovare și digitalizare, promovarea cooperării dintre cele două state în domenii precum tehnologia informației și comunicațiilor și digitalizarea, respectiv sprijinirea interacțiunilor dintre companiile private, inclusiv cele start-up.

De asemenea, evenimentul include organizarea unui spațiu expozițional pe întreaga durată, adică 18-20 iunie 2023, care va permite expunerea unor companii românești proeminente alături de companii japoneze, urmărindu-se astfel intensificarea relațiilor comerciale prin realizarea de viitoare parteneriate economice. cu profil de companii din Japonia și oportunități pentru companiile românești în domeniul inovației și digitizării, inclusiv cele start-up. Context strategic.Romanian-Japanese Innovation Forum 2023, (Forum for Romano-Japanese Inovation), organizat la Grand Hotel Italia in perioada 18-20 iunie 2023, este un eveniment in contextul Parteneriatului Strategic Romano-Japonez.Acest Parteneriat Strategic reprezintă avansarea relațiilor de colaborare româno-japoneze la cel mai înalt nivel și trecerea la o etapă superioară de valorificare a potențialului bilateral, pe trei dimensiuni cheie: politica externă și dialogul pe probleme de securitate, cooperarea economică și în domeniul asistență pentru dezvoltare, și anume cooperare în domeniile culturii, științei și tehnologiei, inovației, cercetării și dezvoltării.

Sursa: Camera de Comerț și Industrie a României

Primăria municipiul Cluj – Napoca

Related Posts with Thumbnails