Invitație Seminar EMAS și ECOLABEL – 04.07.2024


Consiliul Județean Cluj transmite adresa primită din partea Mangalia News România cu privire la invitația la Seminarul de informare, conștientizare și instruire, organizat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Direcția Generală Evaluare Impact, Controlul Poluării și Schimbări Climatice în cadrul Studiului privind diseminarea la nivel național a modalității de elaborare a dosarului privind acordarea etichetei UE ecologice pe diferite produse/servicii, respectiv a modalității de elaborare a declarației de mediu, conform cerințelor sistemului UE de management de mediu si audit (EMAS).

Seminarul va avea loc în data de Joi, 04 iulie 2024, la Hotel Golden Tulip Ana Dome, Str. Observatorului,nr. 129, Cluj-Napoca, începând cu ora 09:00. Mai jos regăsiți Agenda evenimentului.

Acest eveniment face parte dintr-o serie de seminarii ce se vor organiza și în alte regiuni de dezvoltare ale României, pe parcursul anului 2024.

Scopul Seminarului este de a facilita accesul la informații. prin utilizarea de mijloace funcționale, de a informa și instrui organizații publice sau private în legătură cu obiectivele și componentele principale ale EMAS și respectiv ale Etichetei UE Ecologice, modalitățile de aplicare și înregistrare, avantajele și beneficiile pe termen lung aduse de aceste instrumente de performanță de mediu recunoscute la nivelul Uniunii Europene și internațional.

EMAS este un instrument voluntar de management de mediu dezvoltat de Comisia Europeană pentru companii și alte organizații, publice sau private, pentru a evalua, raporta și îmbunătăți performanța lor de mediu. Sistemul EMAS conduce la optimizarea proceselor de producţie, reducerea impactului asupra mediului şi utilizarea eficientă a resurselor, în paralel cu îmbunătăţirea performanţelor economice.

Sistemul UE de etichetare ecologică are ca obiectiv reducerea impactului negativ al consumului şi producţiei asupra mediului, sănătăţii, climei şi resurselor naturale. Prin acest sistem sunt promovate produsele care au un nivel ridicat de performanță de mediu. Producătorii, importatorii și prestatorii de servicii pot depune cereri de acordare a etichetei ecologice a UE, iar comercianții și distribuitorii pot depune cereri numai pentru produsele comercializate sub mărcile proprii.

Pentru informatii suplimentare va invităm să vizionați Filmul de prezentare EMAS si Filmul de prezentare Eticheta UE Ecologică.

Mai multe informații despre ce reprezintă cele două instrumente, care este modalitatea de înregistrare EMAS/ certificare Etichetă UE Ecologică, dar și avantajele oferite de cele două instrumente, vor fi prezentate în cadrul Seminarului, de către reprezentanți ai MMAP, astfel că avem speranța că acest seminar va prezenta interes pentru dumneavoastră și că ne veți onora cu prezența.

Se asteaptă confirmarea dvs de participare la adresa de e-mail atena.anghel@gmail.com, pana la data de 28 iunie 2024. Redacția Mangalia News, www.mangalianews.ro

Seminarul este destinat unui număr de maximum 20 de persoane, astfel ca înscrierea la Seminar se face pe baza criteriului ”Primul venit, primul servit”.

Sursa:

Consiliul Județean Cluj

Direcția Administrație și Relații Publice

Serviciul Relaţii Publice

Calea Dorobanţilor, nr.106, camera 3-4

C.P. 400609, municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj

Tel: +40 372640045, Tel/fax: +40 372640046

E-mail: infopublic@cjcluj.ro