Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Isărescu: Băncile vor avea tot mai multe lichidităţi şi trebuie să scadă dobânzile

A- A A+
Isărescu: Băncile vor avea tot mai multe lichidităţi şi trebuie să scadă dobânzile

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a avertizat că în următoarea perioadă bâncile comerciale vor fi nevoite, chiar dacă nu vor, să scadă dobânzile, informează www.money.ro

“A venit primăvara, se topesc zăpezile şi băncile vor avea mai multe lichidităţi şi chiar şi cele mai încăpăţânate bănci vor trebui să scadă dobânzile”, a declarat Isărescu într-o conferinţă de presă, organizată de Banca Naţională a României.

Guvernatorul Băncii Centrale a subliniat, pe altă parte, nevoia de creare de noi locuri de muncă în România, ca soluţie de progres economic.

“Am văzut cât de importantă este, în opinia mea, crearea de locuri de muncă pentru România de azi şi de viitor. Este vorba de ameliorarea celui mai păcătos dezechilibru pe care îl are această ţară. Dezechilibrul între cei care beneficiază de ajutoare şi cei care produc. Reducerea evaziunii poate fi atinsă prin crearea de locuri de muncă”, a spus Mugur Isărescu în cadrul evenimentului cea avut drept temă ‘Clustere economice generatoare de locuri de muncă’.

Related Posts with Thumbnails