Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Isărescu: Contribuţiile de asigurări sociale sunt foarte mari pentru nivelul de salarii din România

A- A A+
Isărescu: Contribuţiile de asigurări sociale sunt foarte mari pentru nivelul de salarii din România

Contribuţiile pentru asigurările sociale sunt foarte mari pentru nivelul de salarii din România, iar prin aceasta se descurajează munca şi nici nu se strâng suficienţi bani pentru protecţie socială, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la televiziunea publică.

„Economia are multe capcane. Eu cred că aceasta este una dintre capcanele cele mai grave în care a intrat România: ţară cu puţini contribuabili, contribuţiile pentru asigurările sociale sunt foarte mari pentru nivelul de salarii din această ţară şi, în felul acesta, descurajăm munca şi nu mulţumim nici protecţia socială. Este greu de ieşit dintr-o asemenea situaţie”, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu.

El a explicat că un nivel prea mare de impozitare devine descurajant pentru firme şi salariaţi şi, în acest fel, nu se pot plăti pensii mai mari.

„În primul rând, nu trebuie să descurajăm munca prin impozite foarte mari. Ori, vedeţi cât conflict apare din faptul că vrem să plătim pensii foarte mari. Mă vor auzi pensionarii şi vor spune că am ceva cu dânşii. Nu, nu am nimic. Mai am puţini ani şi sunt pensionar – şi chiar mă sperii de faptul că tinerii nu vor avea cu ce să-mi plătească pensia, mai în glumă, mai în serios. Dar, în momentul în care punem pe firme şi pe salariatul român, cel care munceşte, contribuţii enorme fără să ţinem cont de un anumit echilibru pentru a plăti un anumit nivel de pensii, şi ne uităm cu atenţie la cifre, vedem că descurajăm munca, exact cea care poate să asigure pensii mai mari”, a declarat Isărescu.

El a explicat că, în momentul în care într-o familie nu sunt bani, nu se ţin discursuri despre justiţie sau altceva, ci sunt căutaţi.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.bloombiz.ro

Related Posts with Thumbnails