Isărescu: Criza ne-a avertizat că nu există un înlocuitor valid al politicilor economice coerente


Actuala criză economică şi financiară internaţională ne-a avertizat o dată în plus că nu există un înlocuitor valid al politicilor economice coerente, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în discursul susţinut duminică la deschiderea concertului aniversar al Băncii centrale.

„Actuala criză economică şi financiară internaţională ne-a avertizat o dată în plus că nu există un înlocuitor valid al politicilor economice coerente. Corectarea erorilor de politică economică este, peste tot în lume, dureroasă, de multe ori greu de înţeles de către public şi inerent târzie. Dezvoltarea durabilă, sustenabilă a României, depinde de coerenţa politicilor economice, iar strategia de adoptare a euro, în anii următori, poate fi catalizatorul care să asigure această coerenţă”, a declarat guvernatorul Băncii centrale.

Acesta a mai spus că un un rol esenţial în dezvoltarea durabilă a României îl are atragerea fondurilor europene. „BNR va depune toate eforturile şi va folosi întreaga sa expertiză pentru a accelera acest proces”, a declarat Isărescu.

Președintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi alţi oficiali români participă la concertul susținut duminică la Ateneul Român cu ocazia serbării a 130 de ani de la înființarea BNR. La eveniment au fost invitați și preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, și șeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.agentia.org