Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Japonia a adoptat un buget record, de 1.130 de miliarde de dolari

A- A A+
Japonia a adoptat un buget record, de 1.130 de miliarde de dolari

Japonia a adoptat, marţi, un buget record, de 92.412 miliarde de yeni (1.130 de miliarde de dolari), dar blocajul politic ar putea încetini adoptarea legislaţiei necesare finanţării a 42% din cheltuieli, împiedicând guvernul să implementeze măsurile planificate, relatează Wall Street Journal.

Opoziţia nu este de acord ca Guvernul să emită obligaţiuni în valoare de 38.000 de miliarde de yeni, reprezentând 42% din cheltuielile bugetare planificate. Pe de altă parte, deputaţii Opoziţiei şi-au intensificat apelurile pentru alocarea fondurilor necesare reconstrucţiei zonelor afectate de cutremur şi tsunami.

Una dintre condiţiile puse de Opoziţie pentru adoptarea legii privind emiterea de obligaţiuni este ca Guvernul să renunţe la măsurile considerate populiste, cum ar fi ajutoarele în bani pentru familiile cu copii.

Premierul nipon Naoto Kan a declarat că o soluţie pentru a menţine împrumutul la un nivel minim este de a păstra nemodificat impozitul pe profit, la 40%, în anul fiscal care începe la 1 aprilie, în ciuda promisiunilor de reducere a acestuia cu cinci puncte procentuale.

Potrivit experţilor citaţi de Wall Street Journal, totalul cheltuielilor guvernamentale pentru reconstrcuţie se va ridica, în anii următori, la 10.000 de miliarde de yeni.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails