Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Jeffrey Franks: Modificarea OUG 50/2010 va fi o condiţie a FMI pentru acordarea următoarei tranşe

A- A A+
Jeffrey Franks: Modificarea OUG 50/2010 va fi o condiţie a FMI pentru acordarea următoarei tranşe

Modificarea OUG 50/2010 privind contractele de credit ale populaţiei va fi o condiţie a FMI pentru eliberarea următoarei tranşe, a declarat joi şeful misiunii Fondului Monetar Intenaţional (FMI) în România, Jeffrey Franks, după întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe.

„Trebuie să avem o ordonanţă satisfăcătoare, altfel nu putem merge mai departe. Nu este numai opinia noastră, ci şi a Comisiei Europene”, a declarat Franks.

Întrebat dacă OUG 50/2010 este o condiţie pentru acordarea următoarei tranşe, Jeffrey Franks a spus „Da, este o condiţie”.

Deputatul PSD Viorel Ştefan s-a întâlnit, joi, cu şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, dar şi cu reprezentanţi ai CE şi Băncii Mondiale, pentru a discuta despre forma în care va fi adoptată în Parlament OUG 50/2010.

Întrebat, la finalul întrevederii, dacă modificarea OUG 50 va fi o condiţie pentru primirea următoarei tranşe, Ştefan a spus: „Cred că aceasta ar fi noutatea care a rezultat, că tranşa care ar trebui accesată de România până în 15 decembrie, ar putea să se tragă sub rezerva rezolvării acestei probleme legată de OUG 50. Aceasta să fie una din condiţiile de accesare a banilor. Probabil va fi un set de condiţii şi aceasta ar fi una”, a spus deputatul.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails