Jeffrey Franks: Ţinta de deficit bugetar pentru 2011 este de 4,4% şi nu se va schimba


Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, Jeffrey Franks, a declarat joi la ieşirea din sediul Ministerului de Finanţe că deficitul bugetar convenit pentru 2011 este de 4,4% şi că acesta nu se va schimba.

El a spus şi că oficialii încă se uită la calculele pentru arierate şi că nu vrea să dea informaţii despre acest lucru. Şeful misiunii FMI a menţionat totuşi că cifrele preliminare din al treilea trimestru arată destul de bine şi că ţinta de deficit fiscal a fost respectată în anumite limite.

„Discuţiile preliminare despre cifrele din al treilea trimestru arată destul de bine, se pare că tinta de deficit fiscal a fost respectată în anumite limite”, a declarat Franks.

Totodată, acesta a precizat că oficialii sunt optimişti în ceea ce priveşte ultima parte a lui 2010.

Franks a menţionat că a fost făcută o analiză a problemelor care vor fi discutate în timpul vizitei şi că s-a discutat şi despre situţia bugetului pe 2010 şi 2011.

Cât despre votul din Parlament asupra neimpozitării pensiilor sub 2.000 lei şi reducerea TVA pentru alimentele de bază la 5%, Franks a spus că nu poate oferi detalii întrucât încă se mai discută despre asta.

Sursa: NewsIn