Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Kiwi Finance estimează că va intermedia credite de 60 milioane euro în acest an, în creştere cu 50%

A- A A+
Kiwi Finance estimează că va intermedia credite de 60 milioane euro în acest an, în creştere cu 50%

Compania de brokeraj de credite Kiwi Finance estimează că va intermedia credite de 60 milioane euro în acest an, cu 50% mai mult faţă de 2010, în condiţiile în care în primele trei luni a intermediat deja credite de 20 milioane euro, a anunţat marţi compania.

În 2010, Kiwi Finance a intermediat credite de 40 milioane euro.

Kiwi Finance a intermediat în primul trimestru credite de 20 milioane euro, reprezentând jumătate din volumul creditelor intermediate anul trecut şi cu 132% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Creşterea vânzărilor se datorează evoluţiei descrescătoare a dobânzilor, creşterii ratei de succes a aprobării dosarelor de credit, stabilizării preţurilor pieţei imobiliare, stabilităţii cursului valutar, cât şi datorită semnalelor pozitive din economie”, a declarat directorul general al companiei, Anca Bidian.

Aceasta susţine că, din analiza structurii portofoliului, rezultă o creştere a ponderii creditelor garantate cu ipotecă la început de 2011. Din total portofoliu, în primele patru luni din aces an, 84% reprezintă credite garantate cu ipotecă, în timp ce creditele de nevoi personale fără garanţii imobiliare reprezintă 16%.

În ceea ce priveşte valuta de împrumut, clienţii creditelor garantate cu ipotecă au preferat anul acesta fără excepţie euro ca monedă de împrumut, în timp ce numai 11% dintre clienţii creditelor de nevoi personale au solicitat împrumuturile în moneda europeană.

Kiwi Finance este cel mai mare broker de credite de pe piaţa din România. Compania are peste 80 de consultanţi şi mai mult de 100.000 de clienţi. De asemenea, dispune de  o reţea formată din 4 sucursale proprii şi 27 francize.Valoarea creditelor intermediate până în 2010 a fost de 550 milioane de euro.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails