Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Konieczny: Până la finalul lui iunie vom face acţionarilor o recomandare privind listarea secundară

A- A A+
Konieczny: Până la finalul lui iunie vom face acţionarilor o recomandare privind listarea secundară

Managerul de fond al Fondului Proprietatea (FP), Grzegorz Konieczny, a declarat miercuri că se poartă discuţii cu bănci de investiţii privind o listare secundară a FP, fiind luate în calcul bursele din Londra, Varşovia sau Viena.

„Până la sfârşitul lunii iunie vrem să le facem o recomandare acţionarilor cu privire la listarea secundară şi atunci vom stabili dacă le propunem o listare pe o bursă străină sau acţiunile FP vor rămâne la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Purtăm discuţii cu un număr de bănci de investiţii şi am luat în considerare bursele din Londra, Varşovia şi Viena”, a menţionat Konieczny.

Acţionarii FP au aprobat miercuri propunerea Ministerului Finanţelor de distribuire a unui dividend de 0,03141 lei/acţiune, dublu faţă de propunerea administratorului Franklin Templeton, de 0,01569 lei/acţiune. Propunerea MFP cu privire la dividend a primit peste 99% din voturile acţionarilor.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a câştigat, în iulie 2009, mandatul în valoare de 3,68 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor.

Acţiunile Fondul Proprietatea sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti începând din 25 ianuarie. În primele trei luni de la listare au fost tranzacţionate 2,6 miliarde de acţiuni FP, reprezentând 19% din capitalul Fondului. Totodată, valoarea tuturor tranzacţiilor cu acţiunile Fondului a depăşit 1,6 miliarde de lei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails