Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Leancă doreşte organizarea unei conferinţe economice pentru atragerea investiţiilor româneşti

A- A A+
Leancă doreşte organizarea unei conferinţe economice pentru atragerea investiţiilor româneşti

Preşedintele Traian Băsescu a avut miercuri o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Iurie Leancă, oficialul moldovean exprimându-şi speranţa că în vară se va putea organiza o conferinţă pe teme economice pentru atragerea investiţiilor româneşti şi străine.

Leancă i-a spus lui şeful statului că a considerat necesar ca vizita la Bucureşti să fie printre primele pentru nou-formatul Guvern de la Chişinău, afirmând că România a fost şi este un partener extrem de important în acest efort de modernizare a Republicii Moldova şi de o reaşeza pe un făgaş durabil şi european.

Leancă a avut în această dimineaţă şi o întâlnire cu premierul Emil Boc, ocazie cu care a trecut în revistă şi cooperarea bilaterală. „O să discutăm şi tot ce ţine de dialogul politic, să analizăm şi un termen pentru şedinţa comună a celor două executive”, a precizat ministrul moldovean. În acest context, Leancă a spus că speră ca în luna mai-iunie cele două părţi vor putea reuşi să desfăşoare o conferinţă pe teme economice, pentru atragerea investiţiilor româneşti şi străine care sunt deja în România.

Preşedintele Traian Băsescu a spus la rândul său că trebuie făcută rapid o modificare a acordului de finanţare nerambursabilă, pentru includerea şi a sectorului de energie. „Asta înseamnă să facem repede două protocoale pe care să le punem în anexă, pentru că noi am trimis deja acordul în Parlament. Să treacă acum. Probabil trebuie organizat  poate chiar săptămâna viitoare o extindere şi pe energie şi pe ce o mai fi nevoie”, a spus Băsescu.

„Noi aşteptăm să vedem definitivată structura statală a Republicii, adică umplute căsuţele”, a conchis Băsescu, referindu-se la problemele în alegerea unui preşedinte în Republica Moldova.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails