Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

LukOil vrea să construiască în România centrale solare şi ferme eoliene

A- A A+
LukOil vrea să construiască în România centrale solare şi ferme eoliene

Compania petrolieră rusă LukOil vrea să construiască centrale solare şi ferme eoliene în România şi Bulgaria, a anunţat miercuri adjunctul şefului departamentului pentru energie al societăţii, Vasili Zubakin, citat de RIA Novosti.

„Cum Rusia nu dispune de un sistem de susţinere a energiilor alternative, investiţiile noastre se concentrează în străinătate. E vorba cu precădere de ţările în care este prezentă LukOil – Bulgaria şi România, unde avem în vedere construirea unor centrale solare şi a unor ferme eoliene”, a declarat oficialul.

Zubakin a precizat că LukOil vrea să construiască noi instalaţii, dar şi să achiziţioneze centre deja existente în aceste ţări.ţări.

„Planul (de dezvoltare a energiei regenerabile în străinătate – n.r.) este în curs de discuţie cu partenerii noştri străini. Până la sfârşitul anului 2011, totul va fi stabilit”, a spus reprezentantul LukOil.

LukOil, care asigură 18% din producţia rusă şi 2,1% din producţia mondială de petrol, este cea mai mare societate rusă în domeniu. Rezervele sale de hidrocarburi reprezintă 1,3% din rezervele mondiale. Are o cifră de afaceri anuală de 81 miliarde dolari şi venituri nete de 9,5 miliarde dolari.

Compania Lukoil Overseas (deţinută 100% de Grupul LukOil), în consorţiu cu Vanco International, au semnat la 23 februarie un acord de concesiune cu Agenţia Naţională a Resurselor Minerale din România (ANRM), care prevede explorarea şi dezvoltarea a două perimetre din sectorul românesc al Mării Negre (perimetrele Rapsodia şi Trident). Pentru operarea acestui proiect va fi înfiinţat în România un birou al Lukoil Overseas.

Grupul petrolier LukOil este prezent pe piaţa românească prin subsidiara LukOil România, care deţine peste 310 benzinării. Totodată, grupul rusesc LukOil a achiziţionat în anul 1998 Rafinaria Petrotel Ploieşti.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails