Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Lurf(Volksbank): Banca este încă de vânzare, dar în urmatorii 3-5 ani se păstrează acţionariatul

A- A A+
Lurf(Volksbank): Banca este încă de vânzare, dar în urmatorii 3-5 ani se păstrează acţionariatul

Preşedintele Volksbank România, Johann Lurf a declarat miercuri că acţionarul este interesat să vândă banca dar că în următorii trei-cinci ani banca îşi va păstra structura acţionariatului.

„Dealul dintre Volksbank AG şi Sberbank se va încheia în următoarele zile. Dacă acordul ajunge la unele conculziile atunci pentru Volksbank România înseamnă că vom fi mai aproape de acţionariatul existent al Volksbank International. Vom fi păstraţi şi vom rămâne ca Volksbank în România. …. Acţionariatul a declatrat că este încă interesat să vândă în România, dar acesata nu se va realiza în următorii 3-5 ani”, a spus Johann Lurf.

Acţionariatul VolksbankRomânia va fi format din Volksbank AG cu 51%, DZ Bank WGZ Bank cu 24,5% şi Banques Populaieres cu 24,5%.

De asemenea, vicepreşedintele Volksbank România, Lucian Cojocaru a declarat că o bancă precum Volksbank este mult prea mare pentru a avea alte perspective decâ să îşi continue activitatea indifierent cine este acţionarul.

Oesterreichische Volksbanken (ÖVAG) şi banca rusă Sberbank au aunţat la jumătatea acestei luni că au semnat un acord de principiu privind pachetul majoritar de acţiuni pentru Volksbank International, excluzând operaţiunile din România.

„Oesterreichische Volksbanken-AG a ajuns la o înţelegere comercială cu Sberbank privind condiţiile majore ale vânzării Volksbank International. Oesterreichische Volksbanken-AG deţine o participaţie de 51% în Volksbank International. O înţelegere privind tranzacţia a fost semnată de către toţi acţionarii Volksbank International (VBAG, BPCE, DZ Bank und WGZ Bank) şi Sberbank astăzi (joi, n.r.) la Viena. Ambele părţi anunţă că au ca scop încheierea afacerii până la sfârşitul acestui an. VB România nu este parte a tranzacţiei avute în vedere”, potrivit comunicatului.

Grupul Volksbank AG a anunţat la 7 decembrie 2010 că va evalua posibila vânzare a participaţiilor sale în Volksbank International AG şi VB Leasing International Holding GmbH şi că procesul respectiv va fi iniţiat.

„Etapele corespunzătoare care vor avea loc în cursul următoarelor câteva luni, ar putea duce la vânzarea acestor deţineri”, declara în aprilie purtătorul de cuvânt al băncii, Walter Groblinger.

Volksbank România a înregistrat o pierdere înainte de impozitare de 36 milioane euro în 2010, faţă de un profit de 51,7 milioane euro în anul anterior. Costul cu provizioanele s-au dublat în 2010 faţă de anul precedent, reprezentând principalul motiv pentru pierderile înregistrate, de la 69,8 milioane euro în 2009 la 153,4 milioane euro în 2010.

Veniturile din expoatare au crescut anul trecut faţă de anul 2009 cu 3 milioane euro, respectiv cu 1,75%, ca urmare a câştigurilor din operaţiuni de trading, în timp ce câştigurile din comisioane au rămas la un nivel constant.

Volksbank România este o bancă comercială ce activează pe piaţa din România din luna mai a anului 2000. Principalul acţionar al băncii este Volksbank International AG, deţinut în majoritate de Österreichische Volksbanken-AG, ce reprezintă instituţia centrală a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails