Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Masa rotunda POAT 2014-2020

A- A A+

Camera de Comert si Industrie a Romaniei face parte din Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (CMPOAT) in calitate de membru si ca urmare a acestui fapt CCIR a primit invitatia de a participa in data de 5 martie 2014 la o masa rotunda (focus-grup) organizata de echipa de experti de la European Consultants Organisation (ECO), din cadrul proiectului Facilitatea de Asistenta Tehnica, care sprijina Ministerul Fondurilor Europene (MFE) in pregatirea Programului Operational de Asistenta Tehnica (POAT) 2014-2020.

Scopul focus-grupului a fost dezbaterea unor aspecte legate de strategia POAT 2014-2020 si de programul POAT propus pentru 2014-2020, culegerea de opinii si informatii de la cei prezenti la reuniune cu privire la modul de derulare a POAT in perioada anterioara de programare 2007-2013 si culegerea de propuneri si sugestii pentru programul POAT 2014-2020.

1. Prima problema dezbatuta a fost aceea a lectiilor invatate in perioada de programare 2007-2013.

2. O a doua problema dezbatuta a fost ce a continutului Axelor prioritare si Domeniilor majore de interventie din cadrul POAT.

3. A treia problema dezbatuta a fost cea a necesitatii monitorizarii ulterioare a deciziilor luate in cadrul CMPOAT si a implicarii active a membrilor sai in actiunile viitoare.

4. A patra problema discutata a fost legata de solutiile necesare pentru cresterea responsabilitatilor membrilor CMPOAT, a rolului si capacitatilor lor de implicare.

5. A cincea problema care a fost discutata a fost cea a beneficiarilor eligibili in cadrul POAT.

A fost prezentata lista completa a beneficiarilor eligibili in cadrul POAT pentru urmatoarea perioada de programare. S-a concluzionat ca aceasta este suficient de ampla si cuprinde toate institutiile care au rol activ in derularea acestui program oprational.

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Related Posts with Thumbnails