Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

MCSI lansează un proiect de HG privind standardele de calitate şi cost pentru sistemele de calcul

A- A A+
MCSI lansează un proiect de HG privind standardele de calitate şi cost pentru sistemele de calcul

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a lansat spre consultare publică un proiect de HG care propune liniile generale, în vederea stabilirii unor standarde de calitate şi de cost, pentru sistemele de calcul achiziţionate din fonduri publice, a anunţat marţi ministerul.

Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) urmăreşte stabilirea standardelor de cost şi calitate, corelarea funcţiilor de management (planificare, organizare, coordonare şi control) cu instrumentele necesare, pentru îndeplinirea activităţilor desfăşurate într-o instituţie publică, analizarea tipurilor de aplicaţii software, necesare pentru desfăşurarea activităţilor specifice instituţiilor publice, precum şi a sistemelor de calcul corespunzătoare acestora.

Standardele de calitate şi cost se adresează autorităţilor contractante, operatorilor economici şi ordonatorilor de credite.

În prezent, la nivelul MCSI există un grup de lucru care se ocupă de elaborarea standardelor de calitate şi de cost, pentru sistemele de calcul.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails