Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

MDRT a lansat noi oportunităţi de finanţare prin ESPON, bugetul disponibil este de 5,4 milioane euro

A- A A+
MDRT a lansat noi oportunităţi de finanţare prin ESPON, bugetul disponibil este de 5,4 milioane euro

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), în calitate de Autoritate Naţională pentru programul ESPON, a lansat noi oportunităţi de finanţare a cercetării teriroriului european în cadrul Programului ESPON 2013 – Reţeaua europeană de observare a dezvoltării şi coeziunii teritoriale.

„Termenul limită pentru transmiterea proiectelor este 21 martie 2011, iar bugetul total disponibil este de 5.493.000 euro”, se arată într-un comunicat emis miercuri de MDRT.

Apelurile se adresează instituţiilor de cercetare din domeniul dezvoltării teritoriale şi autorităţilor publice interesate de studierea unor fenomene teritoriale naţionale sau locale într-un context european extins.

Astfel, apelul pentru propuneri de proiecte în cadrul Priorităţii 1 – Cercetare aplicată în domeniul dezvoltării teritoriale, competitivităţii şi coeziunii teritoriale are un buget disponibil de 3,1 milioane euro. „Sunt aşteptate propuneri de proiecte pe următoarele tematici: European Regions: Potential Contribustion to the EU 2020 Strategy (Contribuţia regiunilor din Europa la Strategia 2020), Territorial Scenarios and Visions for Europe (Scenarii teritoriale şi viziunea asupra Europei), Territorial Potentials for a Greener Economy (Potenţialul teritorial pentru o economie mai verde) şi Territorial Governance – Best Practices for New Perspectives (Guvernanţă teritorială – Bune practici pentru perspective noi)”, potrivit ministerului.

Totodată, există şi un apel pentru expresii de interes în cadrul Priorităţii 2 – Analize focalizate spaţial, realizate la cererea utilizatorilor/Etapa 1 (formularea de tematici de cercetare), precum şi un apel pentru propuneri de proiecte în cadrul Priorităţii 3 – Platformă şi instrumente ştiinţifice – Sistem de monitorizare şi raportare teritorială la nivel UE, având un buget de 598.000 euro.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails