Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Medicii vor elibera reţete electronice, din vară

A- A A+
Medicii vor elibera reţete electronice, din vară

Medicii vor începe să pre­scrie electronic medicamentele din iunie, pentru ca timp de câteva luni să poată scrie reţete şi în varianta clasică, acesta fiind una dintre schimbările din sistemul de sănătate din acest an, autorităţile urmând să înceapă şi distribuţia cardurilor din sănătate din luna august, informează www.zf.ro.

Cele două proiecte, reţeta electronică şi cardul de sănătate, fac parte dintr-un proiect mai amplu de informatizare a sistemului de sănătate, alături de sistemul informatic unic integrat (SIUI) deja funcţional şi dosarul electronic, ce urmează să fie gata în 2013.

Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a explicat că medicii vor scrie pe calculator, apoi vor tipări reţetele ce vor avea un cod de bare, iar cu aceasta pacientul va merge la farmacie, unde reţeta se va verifica în calculator prin intermediului codului de bare.

Programul pentru implementarea prescripţiei şi a adosarului electronic este finanţat din fonduri nerambursabile, în valoare de 40 milioane euro.

Medicii care nu vor trece la acest sistem nu vor mai putea încheia contracte cu CNAS, deci nu vor mai fi plătiţi pentru serviciile prestate.

Related Posts with Thumbnails