Metrorex a alocat 248,6 milioane lei în S1 pentru investiţii, de trei ori mai mult decât în S1 2010


Metrorex a alocat în primul semestru din acest an 248,6 milioane lei pentru investiţii, reprezentând circa 65% din bugetul de investiţii pe 2011, cea mai mare parte a fondurilor fiind folosite pentru Magistrala 5, secţiunile Drumul Taberei – Universitate şi Universitate – Pantelimon.

Potrivit datelor furnizate la solicitarea NewsIn, pentru acest an, Metrorex şi-a bugetat investiţii de 381,8 milioane lei, în creştere cu 83% comparativ cu valoarea din 2010, de 208,3 milioane lei.

În primele şase luni ale anului trecut, Metrorex a cheltuit 71,2 milioane lei pentru investiţii.

Potrivit datelor companiei, în primul semestru al acestui an s-au alocat 103,8 milioane lei pentru etapa I de  implementare a proiectului care vizează execuţie Magistralei 5, Drumul Taberei – Universitate. De asemenea, pentru etapa a doua pentru aceeaşi magistrală, sectorul Universitate – Pantelimon, s-au alocat 19,5 milioane lei.

Pentru Magistrala 4, Gara de Nord-Parc Bazilescu, în primul semetru al acestui an s-au cheltuit 57 milioane lei, pentru racorduri, iar alţi 21,3 milioane lei au mers către modenizarea instalaţiilor pe magistralele 1 Distror – Pantelimon, 2 Berceni – Pipera şi 3 Preciziei  – Anghel Saligny.

Totodată, Metrorex a investit în primul semestru 16,7 milioane lei în facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi în reţeaua de metrou.

Compania are în vedere şi achiziţia a 16 noi trenuri pentru care va plăti 107,2 milioane euro. Licitaţia deschisă privind achiziţia de trenuri noi de metrou este în curs de derulare, la jumătatea lunii iunie fiind deschise ofertele.

În prezent, reţeaua de transport metrou are 69,25 km de cale dublă, patru magistrale cu 51 de staţii.

Sursa: NewsIn