MFP avertizează în privinţa unui atac phishing, sunt cerute date pentru o rambursare de impozit


Ministrul Finanţelor Publice (MFP) a avertizat marţi contribuabilii să nu dea curs unui mail care circulă pe internet, prin care aceştia sunt înştiintaţi despre faptul că au de primit o rambursare de impozit, iar pentru aceasta ar trebui să acceseze un link pentru completarea unui formular.

„În ziua de 5 octombrie s-au primit numeroase sesizări telefonice, din partea unor instituţii şi societăţi comerciale, cu privire la conţinutul unui e-mail prin care erau înştiintaţi despre faptul că au de primit o rambursare de impozit şi să acceseze un link pentru completarea unui formular. Domeniul de web al instituţiei noastre este www.mfinante.gov.ro. Serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul Direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă, nu are atribuţii in domeniul rambursării de impozite şi taxe. În cadrul acestei structuri nu există Biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mail”, se arată în comunicatul MFP.

Instituţia menţionează că, în urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finanţelor Publice.

„Atenţionăm pe cei vizaţi să nu dea curs acestor e-mail-uri şi să nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor cărora sunt adresate. De asemenea, vă informăm că s-au întreprins măsurile necesare pentru soluţionarea acestei situaţii”, anunţă MFP.

Sursa: NewsIn