Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

MFP şi MECMA au publicat protocolul de colaborare pentru Prima Casă 4

A- A A+
MFP şi MECMA au publicat protocolul de colaborare pentru Prima Casă 4

Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri au publicat la sfârşitul săptămânii trecute în Monitorul Oficial ordinul comun privind convenţia pentru Prima Casă 4, urmând ca protocolul să fie semnat de Fondul de Garantare şi băncile interesate.

Ordinul comun vizează convenţia privind implementarea programului Prima Casă şi convenţia de garantare şi reglementare a unor măsuri necesare pentru aplicarea normelor, potrivit Monitorului Oficial din 26 mai.

Protocolul urmează să fie semnat de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) cu băncile care şi-au exprimat opţiunea de a intra în program.

Până în prezent, 11 bănci, reprezentând peste 80% din volumul portofoliului de garanţii, şi-au exprimat intenţia de a participa la continuarea programului, iar FNGCIMM a finalizat toate procedurile interne legate de Programul Prima Casă 4, a anunţat Fondul de Garantare.

Premierul Emil Boc estima la începutul lunii aprilie că programul Prima Casă 4 demarează după Sărbătorile de Paşti, respectiv după ce vor fi adoptate normele metodologice. Ulterior, Boc menţiona că programul Prima Casă, în forma în care băncile şi Guvernul partajează în mod egal garanţiile, va putea intra în aplicare efectivă după publicarea în Monitorul Oficial a normelor metodologice, adoptate de către Executiv în 20 aprilie.

„Am adoptat normele metodologice la programul Prima Casă. Imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial, băncile pot să se înscrie în noua formă a programului ce partajează garanţiile de stat în mod egal între Guvern şi bănci. Dăm posibilitatea în continuare să se acorde garanţii în valoare de 1,5 miliarde de euro şi alţi 40.000 de beneficiari să poată intra în cadrul programului Prima Casă”, spunea atunci Emil Boc.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails