Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Mii de studenţi de la Universitatea Tehnică au participat la târgul de intership, în speranţa că vor ajunge angajaţii companiilor

A- A A+
Mii de studenţi de la Universitatea Tehnică au participat la târgul de intership, în speranţa că vor ajunge angajaţii companiilor

Studenţii de la Universitatea Tehnică au posibilitatea de a activa în 11 firme locale importante prin intermediul unor programe de intership şi stagii de practică deschisă. În acest sens Asociaţia Studenţilor din Ingerie Economică (ASIEM) şi Management în parteneriat cu Michelin şi EBS au organizat un târg de intership în perioada 12-14 martie, desfăşurat în incinta Facultăţii de Mecanică, Construcţii de Maşini şi Ingineria Materialelor şi a Mediului. Câteva mii de studenţi şi-au depus aplicaţiile şi CV-urile.  Companiile participante la eveniment au oferit şi locuri de intership plătit.

Târgul „StudentShip”, aflat la prima ediţie,  are ca scop o mai bună integrare a absolvenţilor pe piaţa muncii şi totodată le oferă acestora oportunitatea de a pune în aplicare cunoştinţele teoretice acumulate în facultate.

„Deoarece în economia mondială standardele sunt tot mai ridicate, aşteptările de la personal sunt şi ele tot mai mari, iar greşelile nu mai sunt acceptate. Cererea de specialişti în anumite domenii se face pe criterii de selecţie tot mai bine puse la punct, pentru a se ajunge la rezultatul corect, adică, la alegerea persoanei potrivite care să aducă un beneficiu real în companie”, motivează reprezentanţii ASIEM. Organizatorii cred că intershipul reprezintă o cale viabilă de recrutare a studenţilor.

Related Posts with Thumbnails