Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Min. Comunicaţiilor: OTE va prezenta săptămâna viitoare o ofertă concretă privind Romtelecom

A- A A+
Min. Comunicaţiilor: OTE va prezenta săptămâna viitoare o ofertă concretă privind Romtelecom

Oficialii Ministerului român al Comunicaţiilor şi reprezentanţii OTE şi Deutsche Telekom au discutat miercuri la sediul ministerului din Capitală pe tema ofertei de vânzare a celor aproape 46% din acţiunile deţinute de statul român la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixă din România.

„Temele abordate în cadrul întâlnirii au fost evoluţia pieţei telecom din România şi din Europa, precum şi situaţia companiei Romtelecom şi evoluţia acesteia în ultima perioadă. Referitor la oferta de achiziţie a procentului de 45,99% din acţiunile Romtelecom deţinute de statul român, reprezentanţii OTE au cerut o serie de clarificări, urmând ca în termen de o săptămână să prezinte o propunere scrisă”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Propunerea va cuprinde poziţia OTE despre procesul de valorificare a acţiunilor Romtelecom deţinute de statul român, spun oficialii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Discuţiile au durat aproximativ o oră şi jumătate. Participanţii la dezbateri au fost: ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, secretarii de stat Marius Fecioru şi Iosif Moldovan, secretarul general, Adrian Kalapis şi secretarul general adjunct, Ionuţ Negrescu. Din partea OTE şi Deutsche Telekom au participat preşedinte OTE, Michael Tsamaz, directorul general Romtelecom, Yorgos Ioannidis, directorul general Cosmote, Stefanos Theocharopoulos şi Roland Mahler, membrul Consiliului de Administraţie la Deutsche Telekom, responsabil pentru subsidiarele din Europa.

Totodată, potrivit lui Vreme, societatea RCS&RDS a făcut o ofertă pentru preluarea celor 45,99% de acţiuni pe care Ministerul Comunicaţiilor le deţine la Romtelecom. „În cazul în care nu ajungem la o înţelegere cu acţionarul majoritar al Romtelecom, grupul grecesc OTE, aş prefera listarea Romtelecom. Dar a existat o ofertă de la RCS&RDS pentru preluarea acţiunilor”, declara ministrul Valerian Vreme săptămâna trecută.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, oferta grecilor de la OTE pentru a cumpăra acţiunile deţinute de statul român la Romtelecom ar fi de 350 de milioane de euro.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România.

Romtelecom oferă servicii complexe pe piaţa de comunicaţii, de la telefonie fixă, la Internet, televiziune digitală, IPTV, servicii combinate de date şi voce, precum şi un program permanent controlat de Customer-Care. Acţionarii Romtelecom sunt OTE – principalul operator de telecomunicaţii din Grecia – cu 54,01% – şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – 45.99%.Operatorul german de comunicaţii Deutsche Telekom deţine o participaţie de 30% la compania OTE.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails