Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ministerul de Finanţe a atras 317 milioane lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 7,35%

A- A A+
Ministerul de Finanţe a atras 317 milioane lei prin titluri de stat, la un randament mediu de 7,35%

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut joi obligaţiuni de tip benchmark, scadente în 49 luni, în valoare de 317 milioane lei (76 milioane euro), la un randament mediu de 7,35% pe an, potrivit Băncii Naţionale a României (BNR).

Valoarea anunţată iniţial a licitaţiei era de 400 milioane lei. Băncile au depus cereri de cumpărare de 547 milioane lei.

La licitaţia din data de 3 martie, MFP a respins toate ofertele băncilor pentru obligaţiunile de tip benchmark cu maturitate la 3 ani, considerându-le la un nivel neacceptabil al randamentului, potrivit datelor băncii centrale.

Ministerul Finanţelor Publice vrea să atragă 3,9 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat în luna martie, în vederea finanţării deficitului bugetar şi refinanţării datoriei publice, potrivit datelor ministerului.

Astfel, ministerul va mai organiza o licitaţie pentru certificate de trezorerie cu discont în martie, cu maturitate la un an, cu o valoare programată de un miliard de lei.

De asemenea, Finanţele vor mai redeschide o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 10 ani, cu o valoare programată de 300 milioane lei.

MFP a anunţat pentru primul trimestru al acestui an majorarea volumului indicativ al emisiunilor de titluri de stat de pe piaţa internă de la 13-15 miliarde lei la 15-17 miliarde lei.

Ministerul Finanţelor Publice a atras circa 41,038 miliarde lei pe parcursul lui 2010. În 2009, Finanţele au luat din piaţă aproape 65 miliarde lei (peste 15 miliarde euro), de peste cinci ori mai mult decât în 2008.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails