Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ministerul de Finanţe vrea să atragă 4,7 miliarde lei prin titluri de stat în septembrie

A- A A+
Ministerul de Finanţe vrea să atragă 4,7 miliarde lei prin titluri de stat în septembrie

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să atragă 4,7 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat în luna septembrie, în vederea finanţării deficitului bugetar şi refinanţării datoriei publice, potrivit datelor ministerului.

Astfel, ministerul va organiza patru licitaţii pentru certificate de trezorerie cu discont, cu maturitate la 182 zile, 278 zile şi 364 zile, valorile programate fiind de un miliard lei, un 1,2 miliarde lei, 500 milioane lei şi 400 milioane lei.

De asemenea, Finanţele vor redeschide trei emisiuni de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 3 ani, la 5 ani şi la 10 ani. Obligaţiunile la 5 ani au o valoare programată de 500 milioane lei, cele la 3 ani de 700 milioane lei, iar cea la 10 ani de 400 milioane lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat că pentru trimestrul al treilea din 2011 vrea să atragă între 13 şi 15 miliarde de lei de pe piaţa internă prin emisiuni de titluri de stat.

„Pentru trimestrul III al anului 2011, Ministerul Finanţelor Publice anunţă atragerea unui volum indicativ cuprins între 13 şi 15 miliarde lei, reprezentând emisiuni de titluri de stat pe piaţa internă în vederea finanţării deficitului bugetar şi refinanţării datoriei publice, contribuind la menţinerea rezervelor financiare existente în valută în contul trezoreriei statului. În scopul optimizării portofoliului şi consolidării curbei randamentelor MFP va lansa în această perioadă emisiuni de certificate de trezorerie cu discont cu maturităţi de 6 şi 12 luni şi va redeschide emisiunile de obligaţiuni de stat de tip benchmark cu maturitate de 3, 5 şi respectiv 10 ani”, au declarat la finele lunii iunie reprezentanţii MFP.

Valoarea este similară cu cea anunţată pentru cel de-al doilea trimestru din acest an.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails