Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ministerul Economiei va beneficia de un sistem informatic integrat în valoare de 16,5 milioane lei

A- A A+
Ministerul Economiei va beneficia de un sistem informatic integrat în valoare de 16,5 milioane lei

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, şi ministrul Economiei, Ion Ariton, au semnat luni un contract de finanţare din fonduri structurale pentru proiectul „Ministerul Economiei – Servicii Electronice – Sistem Informatic Integrat”, în valoare de 16,5 milioane lei.

„Proiectul are o valoare totală de 16.529.857 lei, din care valoarea nerambursabilă este de 13.330.530 lei, perioada de implementare fiind de 24 de luni”, se arată într-un comunicat emis luni de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Scopul Sistemului Informatic Integrat este creşterea calităţii serviciilor oferite de Ministerul Economiei, către cetăţeni, mediul de afaceri şi instituţiile publice. Acest obiectiv va fi atins prin dezvoltarea unui sistem de comunicare electronică, de informatizare a serviciilor publice şi de informare a cetăţenilor.

Prin implementarea aplicaţiei informatice se urmăreşte eliminarea barierelor administrative şi a birocraţiei prin reducerea timpului alocat de cetăţeni şi operatori economici pentru completarea şi depunerea solictărilor, eficientizarea fluxului de informaţii interne şi în relaţiile cu alte instituţii cu care ministerul are un schimb de date şi informaţii mai intens, precum şi modernizarea şi eficientizarea activităţilor interne ale ministerului, care stau la baza furnizării de servicii publice electronice.

Totodată, proiectul îşi propune îmbunătăţirea abilităţii ministerului de a asigura furnizarea, într-o manieră transparentă, calitativă şi eficientă, de informaţii şi servicii publice pentru cetăţeni, administraţie publică locală şi mediul de afaceri, dar şi alinierea activităţii ministerului la standardele Uniunii Europene privind administraţia publică şi prelucrarea datelor şi creşterea gradului de instruire a personalului ministerului în vederea utilizării noii infrastructuri IT&C implementate, avându-se în vedere instruirea administratorilor şi utilizatorilor finali ai sistemului.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails