Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ministrul Transporturilor: Rata de absorbţie a fondurilor UE va creşte la 20% până la finalul anului

A- A A+
Ministrul Transporturilor: Rata de absorbţie a fondurilor UE va creşte la 20% până la finalul anului

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat sâmbătă, în judeţul Vaslui, că ministerul său îşi propune să ajungă la o rată de absorbţie a fondurilor europene de 20% până la sfârşitul acestui an, în condiţiile în care atunci când a preluat funcţia de ministru rata de absorbţie era de doar 1,7%.

”Până în acest moment, noi am scos la licitaţie proiecte în valoare de 2,5 miliarde de euro. La începutul săptămânii viitoare, urmează să definitivăm alte trei proiecte de autostradă pe Orăştie-Sibiu, unde sunt trei tronsoane care au fost contestate, dar am primit soluţie pozitivă. În total, la nivelul Ministerului Transporturilor avem alocaţi, cu contribuţia României, 5,7 miliarde de euro. Până la sfârşitul acestui an, toţi banii vor fi licitaţi şi vor fi semnate contractele. Aici includem şi proiectele de pe naval şi de pe calea ferată. În momentul în care am preluat aceast minister, aveam o rată de absorbţie de 1,7, iar ţinta este acum de a creşte la o rată de 20 la sută până la finalul acestui an”, a spus Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a inspectat, sâmbătă, lucrările de pe şantierul de reabilitare a DN 24 Galaţi-Vaslui-Crasna.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails